Pekka, kukkakauppias

Tänään rauhallisena, aurinkoisena ja lämpimänä (+33 C)  sunnuntaipäivänä 3.4.2011 pihaani kurvasi polkupyörällään Pekka, oikealta nimeltään Piak, osoitteeseen Khaomakook 6 Soi 10 Hua Jai Ambera Mungla Chonburi, Thaimaa. Pekka myy kaikenlaisia kukkia polkupyörästään, jossa on edessä kukkalava. Siskoni Pirkko, joka oli lomalla luonani taannoin 3 viikkoa, olisi ollut innoissaan ja tehnyt hyviä kauppoja!
Minulla ei ole paljonkaan kukankasvattajan taitoja ja tyydyin kyselemään hintoja. Äkkiä kukkakauppiaan ympärille pelmahti pari potentiaalista ostajaa, mutta heillä ei sattunut olemaan paikallista valuuttaa tarpeeksi. No muun maan valuuttaa heidän kassakaapistaan ei löytynyt sitäkään vähää...
Pääsin kuitenkin kuvaan kukkakauppiaan kanssa. Hän kertoi minulle, että hänen kuvankaunis siskonsa oli päässyt hyviin naimisiin rikkaan saksalaisen miehen kanssa ja hänen tulevaisuutensa oli turvattu. Hän sen sijaan on yksityisyrittäjä, joka kiertavän kukkakauppiaan ominaisuudessa yrittää hankkia ruoka- ja vuokrarahoja itselleen ja perheelleen.
Enpä sitten ryhtynyt kukkakaupoille, varsinkin, kun paluulentoni Suomeen lähestyy ja kukat olisivat jääneet vaille hoitajaa. Vieraani Antero myhäili tyytyväisenä, kun hänen kaunis thaivaimonsakaan ei tehnyt kauppoja. Pekka, kukkakauppias, sen sijaan lähti polkemaan pyörällään ja toivoi mielessään, että seuraavassa paikassa olisi vastaanotto vielä parempi ja kukkakassa karttuisi edes myytamalla kymmenellä batilla!

2 kommenttia:

  1. tuohan niitä kukkia mulla ja kirsille..niin ja tietysti kummin tytölle t.Hessu

    VastaaPoista
  2. kyllä kukat olisi tulleet kesän hyvin toimeen pihallakin,sinun ollessa suomessa

    VastaaPoista