Kolme Anteroa

Täällä Thaimaassa on ainakin kolme Anteroa. Voi heitä olla kolmekymmentäkin. Moottoripyörämatkoillani olen heidät tavannut ja nyt kerron heistä jokaisesta hiukan.

ANTERO NUMERO YKSI
Tämä antero on entinen palomies, päässyt hyvään aikaan eläkkeelle 55-vuotiaana. Nykyisin palomiehet joutuvat taistelemaan tulta vastaan 10 vuotta pitempään. Tämä Helsingin palolaitoksen sankari löysi tiensä Thaimaahan vajaat 10 vuotta sitten Viron matkailun jälkeen. Antero on järjestellyt elämänsä kohtuullisen hyvin: hänellä on nelikymppinen Geo-vaimo, thaimaalainen, jonka kanssa hän on rakentanut hienon talon Phang Phongiin Sakon Nakonin maakuntaan. Kuvassa Anteron 20 neliön kuisti, missä söin aamupalaa reissullani. Moottoripyörästäni näkyy vain takaboksi vasemmassa alareunassa. Alakuvassa Antero ja Bobi, talon uskollinen vahtikoira.


Rouva syöttää koiria, joita on Bobin liäksi 3 muuta rakkia. Sakon Nakon on muuten ainut seutu, missä olen kuullut syötävän koiranlihaa Thaimaassa. Geo kielsi vakaasti syövänsä koiranlihaa!

 Kerran kävimme retkellä Sattahipissä jna rouva pääsi kuskiksi, koska 2 Anteroa oli juhlan kunniaksi maistanut lasillisen miestä väkevämpää. Ja hyvin Toyota totteli thairouvan käskyjä.

ANTERO NUMERO 2
Oikeastaan tämä Antero on Jussi, mutta hänen toinen nimensä on Antero. Satuin pysähtymään pienen maalaiskaupan kohdalla mp-reissullani kysyäkseni tietä. Jussi Antero huuteli kaupan pihasta englanniksi, että mistä kaukaa vieras on. Vastasin, että Suomesta. Jussi ilahtui ikihyvikseen ja sanoi, että hän on myös suomalainen. Ja niin sain kuulla tämän Jussi Anteron liikuttavan tarinan: Jatkosodan syttyessä suomalaisia lapsia lähetettiin Ruotsiin sotaa pakoon. Jussi lähetettiin Kuopiosta - ei Ruotsiin, vaan Tanskaan. Ja sinne tämä sitten jäikin. Jussi Antero kertoi, että venäläiset ampuivat hänen isänsä ja äidin uusi isä ei ollut halukas vaikeina aikoina ottamaan poikaa takaisin, kun tanskalaiset hoitivat lasta hyvin ja myöhemmin adoptoivat hänet omaksi lapsekseen. Ja niin häneltä unohtui Suomi ja suomen kieli; muutaman sanan hän taitaa suomea ja on joskus piipahtanut Suomessa sisaruksiaan ja sukulaisiaan tapaamassa.

 Jussi Anteron vaimo oli kuollut vajaa kymmenen vuotta sitten ja hän oli lähtenyt lomamatkalle Thaimaahan. Ja sinne hän oli sitten jäänytkin, uusi elämänvaihde oli alkanut Buriramin hiljaisella maaseudulla, minne hän oli rakentanut uuden elämänsä. Mielellään hän esitteli minulle talojaan ja lupasi jopa myydä minulle naapuritalon, jonka hän oli rakennuttanut naapurille. Thaimaalainen naapuri ei ole kuitenkaan lyhentänyt velkaansa yhtään ja Jussi Antero teki minulle tarjouksen toisesta talostaan. Jäin miettimään tarjousta ja lupasin kertoa asian ensi kerralla. Ikävuosistaan huolimatta miehen äly oli kuin partaveitsi ja askel kevyt. Tavan takaa hän muistutti, että me olemme SUOMALAISIA!
Anteron vaimo hoiti pientä kauppaansa tyttärensä ja poikansa kanssa. Antero oli rahoittanut kaupan, kaksi asuntoa ja kaksi autoa. Rahaa hän sanoi käyttäneensä näihin hankintoihin 7 miljoonaa.

KOLMAS ANTERO
Kolmas Antero on Jorma Antero ja

1 kommentti: