Leidiboy

Jo ensimmäisten kuukausien aikana täällä Thaimaassa tapasin ihan uuden "ihmisrodun", kolmannen sukupuolen edustajan, leidiboyn. Pitkän elämäni aikana en ollut edes kuullut sellaisista ihmisistä. Aion nyt tutustuttaa sinut Wikipedian ja oman "reportterityöni" tulokseen. Tämän blogijutun luettuasi tiedät ainakin vähän tästä kummallisesta ilmiöstä. Lisäksi käyn kuvaamassa jotain leidiboyta paikan päällä esimerkiksi Walking-streetillä, missä heitä tapaa kasapäin. Tänäänkin näin mopon kyydissä kuvankauniin leidiboyn rintoineen ja korkokenkineen kaikkineen. Munista en mene vannomaan; ne saattoivat olla vielä paikoillaan.

Katoey

Wikipedia


Katoi-tanssijoita Bangkokissa.

Katoi-laulajia Pattayan transvestiitti-kabareessa.

Alcazarin showssa esiintyvät katoit.
Katoey tai katoi (thaiksi กะเทย) on Thaimaassa naiseksi pukeutuva tai naiseksi sukupuolensa vaihtanut mies. Usein heistä käytetään nimitystä "ladyboy". Alkukielinen kiertoilmaus, jota käytetään Thaimaan mediassa, on 'toisen kategorian nainen' (thaiksi สาวประเภทสอง). Katoi-kulttuuria ei tule sekoittaa gay-kulttuuriin, sillä katoi on aina transsukupuolinen.

Asema yhteiskunnassa

Katoit ovat Thaimaassa sangen yleisiä, ja heidän osuutensa on 5–10 prosenttia miesväestöstä.[1] Tavallisesti tällaiset henkilöt alkavat nauttia naishormoneita murrosiässä välttääkseen miehisten piirteiden kasvun. Jotkut hankkivat itselleen tekorinnat tai käyvät läpi sukupuolenkorjausprosessin.[2] Yleisyydestään huolimatta fyysisen sukupuolensa vaihtanut pysyy lain edessä miehenä.[1]
Thaiyhteiskunnan suhtautumista katoiden muodostamaan väestönosaan kuvataan länsimaissa yleensä hyvin suopeaksi, mikä on selitettävissä buddhalaisuuden suvaitsevaisuudella ja kansanluonteeseen sisäänrakennetulla hillityllä käytöksellä, jossa aggression osoittaminen on tabu. Vaikka katoit eivät juurikaan kohtaa fyysisen väkivallan uhkaa valtaväestön taholta, on suhtautuminen heihin kaksijakoista. Sukulaiset tavallisesti pitävät heihin etäisyyttä, eikä laki suojele heidän koskemattomuuttaan raiskaukselta, joka voi kohdistua vain biologiseen naiseen. Theravada-buddhalaisuuden mukaan naiset ja katoit eivät voi myöskään saavuttaa valaistumista eläessään.[3]
Monet katoit ovat suuntautuneet viihdealalle tanssijoina tai laulajina teatterissa ja televisiossa.[4] Suosittujen drag-show -teatterien esiintyjät, kuten Pattayan Alcazarin ja Tiffanyn naistähdet, ovat sukupuolensa vaihtaneita katoi-henkilöitä.[1]




Facebook
AdTech Ad

Ladyboy tyrmistytti Thaimaan Talent-kilpailussa

15.03.2011, 21:00 · Kategoria:Viihdeuutiset

Moni Thaimaan kävijä on törmännyt maan värikkäässä yöelämässä – ehkä jopa tietämättään – rinnoilla varustettuihin ja naiseksi pukeutuneisiin miehiin, eli ladyboihin. Nykyisin ladyboyt voivat jopa kisailla transseksuaaleille tarkoitetuissa Miss Tiffany -missikisoissa.
Tällainen “kolmannen sukupuolen” edustaja on nyt aiheuttanut hämmennystä Thaimaan Talent-kilpailussa, kun kuvankaunis ladyboy lauloi saman kappaleensa aikana sekä miehisellä että naisellisella äänellään. Ohjelman tuomarit olivat pudota tuolilta ladyboyn vaihdettua ääntään kesken kaiken. Katso video yltä.
Helmikuusta alkaen ladyboyt ovat pääseet työskentelemään baarien ja esiintymislavojen lisäksi myös lentokoneiden matkustamoissa, kun thaimaalainen PC Air -lentoyhtiö ryhtyi rekrytoimaan heitä lentoemänniksi. Yhtiö kertoi thaimaalaiselle Nation-lehdelle palkanneensa tähän mennessä kuusi “kolmannen sukupuolen” edustajaa matkustamomiehistöönsä. Hakemuksia tuli ensimmäisellä hakukierroksella yli sata. Yhtiön johtajan mukaan yksilöiden oikeudet koskevat myös ladyboita.

Tapaamani suomalainen Veikko (nimi muutettu) kertoi minulle tapauksen leidipojasta. Thaimaassa jo useamman vuoden asunut Veikko tapasi eräänä iltana hehkeän tytön, joka ehdotti yhteistä iltahetkeä pientä korvausta vastaan hotellissa. Veikko ei voinut vastustaa kiusausta ja niin mentiin halpaan hotelliin. Hotellihuoneessa juotiin pullo kallista viiniä ja kaveri halasi tyttöä ja kokeili haarojenväliä. Sielläpä pullotti jotain ylimääräistä, mikä ei sopinut kuvaan. Veikko, lappalaiset sukujuuret omaava suomalaismies, suuttui kuin vain lappalainen voi suuttua ja vain hotellihenkilökunnan väliintulo esti pahemmat seuraamukset.  Karkea kirousten tulva kaikui pitkään hotellin käytävällä ja rantakadulla Pattayan pimenevässä yössä.
 Leidipojat pärjäsivät hyvin pari kuukautta sitten käydyssä nuorten beachvolleyturnauksessa, vaikka he joutuivat pelaamaan poikien sarjassa. Tyttöjen sarjan he olisivat taatusti voittaneet, niin hyvää pallonkäsittelytaitoa he esittivät iskulyönteineen ja syöksyineen pallon perään Pattayanlahden beachvolleykentällä.

Jatkan kertomustani kuvakollaasilla lähiaikoina. En tiedä, voinko esitellä leidipoikien rintavarustusta, mikä saa monen oikean tytön vähintään kateelliseksi. Tosiasiallisesti he ovat poikia, joten en tiedä luettaisiinko vähäpukeisen "kaunottaren" kuvien esittely pornograafiseksi, ehkä kuitenkin moraalisesti arveluttavaksi toiminnaksi. Katsotaan, mitä tuleman pitää!










1 kommentti:

  1. veikko ei näköjään muistanut katsoa onko naisseuralaisella aatamin omenaa ennen hotelliin menoa

    VastaaPoista