Kylmä kahvi kaunistaa

Blogin otsikko on osittain harhaanjohtava, sillä kuvan yritteliäs thaimaalainen nainen, Lampang Hanzypahn, ei myy pelkästään kahvia kylmänä ja kuumana, vaan lisäksi teetä ja erilaisia muita mehujuomia sekä lämpimänä että kuumana. Itse olen mieltynyt kylmään kahviin, koska se nimenomaan suomalaisen luotettavan perimätiedon mukaan kaunistaa!Siksipä niin monet suomalaiset naiset nauttivat kahvinsa kylmänä.
Lampang Hanzypahn on 58-vuotias kahden lapsen äiti ja kahden lapsenlapsen isoäiti. Aviomies on samalla alalla eli perheessä on kaksi samanlaista "juomanmyyntitykkiä", sillä myös aviomies kiertää samalla asialla, mutta eri ostajapiirissä. Tänään Lampaang ilmaantui Soi Khaomakookille, kadulleni, ja huusin hänelle "Bai thinii" (ajelehan tänne). Lampang potkaisi Jammunsa käyntiin ja ajoi portinpieleeni. Kysyin luvan ottaa muutaman kuvan ja kirjoittaa hänestä pikku juttu blogiini. Lampang suostui oitis ajatukseen ja sanoi, että sehän saattaisi lisätä hänen asiakaskuntaansa ainakin suomenkielisten falangien keskuudessa. Naapurini Timo astui oitis ulos puutalostaan ja saapui Popin kanssa juomaostoksille vakain, päättäväisin askelin!

Lampang sanoi tekevänsä töitä seitsemänä päivänä viikossa 365 päivää vuodessa. Tai ei ihan, joskus Jamaha tarvitsee huoltoa ja saattaa tulla puoli päivää vapaata. Tuloja tulee 1000 batia päivässä, mistä puolet menee tarvike- ja bensiinikuluihin. Mutta 15000 batin nettotulot (lähes 400 euroa) kuussa ovat huomattavasti suuremmat kuin keskiverto thaimaalaisen tulo. Ihmettelin millä vehkeeseen saa valot, kun halolamppu oli katoksen alla, mutta akustapa tietenkin. Vesipannun lämpövoimana käytetään, ei kaasua, kuten epäilin, vaan puuhiiltä. Tämän huomasin kurkistessani kiinnostuneena ajopelin alle
.

Lampang jatkoi pian matkaansa ja asiakkaat jäivät maistelemaan mainiota juomaa ja kylmää kahvia, kuten allekirjoittanut alakuvassa. Iso tuoppi jäistä kylmää kahvia maksoi 15 batia, 35 centtiä, joten talouskaan ei mennyt kuralle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti