Moottoripyörän huolto

Jos et ole alan mies tai nainen eikä moottoripyörän ja ihmisen huolto kiinnosta sinua, jätä seuraava blogiteksti suosiolla lukematta. Kuten kaikki tiedämme, autot ja moottoripyörät tarvitsevat huoltoa. Alan ammattimies tekee tietyt määräaikaishuoltoon liittyvät huoltotehtävät ja asiakas voi taas olla huoleton seuraavaan huoltoon saakka. Jotkut tosimiehet eivät luota pajojen miesten ammattitaitoon tai vastustavat muutamasta kevyestä huoltotyöstä seuraavaa usein kolminumeroista euromääräistä maksumääräystä ja tekevät tarvittavat huollot itse omassa nyrkkipajassaan tai jopa taivasalla. Tänään huomasin, että Honda Phantomini 12000 km:n määräaikaishuoltoaika oli käsillä ja ajoin petankkipelin jälkeen Honda-merkkihuoltoon Shukumvit-tien varrelle.
Pyörälleni tehtiin seuraavat huoltotoimenpiteet: vaihdettiin moottoriöljy ja suodatin, ilmanpuhdistaja ja rasvattiin ja kiristettiin ketjut. Lisäksi kiinnitettiin uudestaan rekisterikilven aluslevy, joka väpätti varsinkin koneen käydessä suuremmilla kierroksilla. lisäksi vaihdettiin oikea takavilkku, jonka huomasin aamulla repsottavan allapäin. Joku oli ilmeisesti antanut sille lievän töytäisyn parkkipaikalla edellisenä päivänä! Kuvassa näkyvä vilkku on minun korjaamani varsin taidokkaasti paikallisella jääkiekkoteipillä.
Koko tämä lysti kesti 1.5 tuntia, aikaa ei tarvinnut tilata etukäteen ja pojat aloittivat huollon 10 min päästä saavuttuani paikalle. Huoltomaku oli varsin asiakasystävällinen ja maksoi töineen ja osineen (putsarit, vilkku) ja öljyineen kokonaista 25 euroa!

Lopuksi huoltopäällikkö teki pienen ajolenkin ja toivotti taas tervetulleeksi 4000 km:n päästä määräaikaishuoltoon ja aikaisemmin maksuttomaan ketjujen kiristykseen ja rasvaukseen heti kun aihetta ilmaantuu.
Myös ihminen tarvitsee huoltoa vaikkei olekaan mikään kone. Siksi on tärkeää, että huolehdin täällä hyvinvoinnistani terveellisellä ruokavaliolla ja sopivalla liikunnalla polkupyöräillen, lenkkeillen ja uiden sekä pelaillen sopivia pelejä yhdessä alan ammattilaisten kanssa unohtamatta kuntosaliharjoitteluakaan. Eli kuten vanha latinankielinen sananlasku sanoo:"Mens sana in Corpore sano!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti