Niilo, jäätelökauppias

Petankkiporukkamme kokoontuu Jomtienin Budhanaukiolla hotelli Agnetin vieressä joka päivä klo 15.30. Ringissä on kymmenkunta pelaajaa, jotka harvoin jättävät petankkipelin väliin. Aukiolle ilmaantuu kaikenlaisia myyjiä, mutta olemme viitanneet kintaalla myyjille, koska pelaaminen vaatii keskittymistä eikä salli katkoja. Niilo, oikealta nimeltään Kiad Pengzyyp, jäi kuitenkin seuraamaan kerran peliämme ja puolen tunnin päästä saatiin erä päätökseen. Siinä vaiheessa pojat huomasivat, kas, jäätelökauppias, ja piirittivät myyjän ja kukin osti jäätelön. Siitä lähtien Niilo on saapunut kentälle, odottelee erän päättymistä ja saa hyvät jäätelökaupat tehtyä.
Tänään Niilon ajoitus sattui nappiin ja hänen ei tarvinnut odotella erän loppumista. Hän on toiminut viisi vuotta jäätelökauppiaana ja polkaisee joka päivä Honda-moponsa käyntiin ja lähtee jäätelönmyyntiin. Perheeseen kuuluu vaimo ja kolme lasta, kaksi poikaa ja tytär. Niilo pitää työstään, se on vaihtelevaa, maisema ja asiakkaat vaihtuvat nopeasti ja lämpimänä päivänä jäätelö tekee hyvin kauppansa. Mielellään hän sanoi palvelevansa suomalaisia petankinpelaajia, jotka oivan pelisilmän lisäksi omaavat hyvän jäätelömaun: Eskimojäätelö tekee hyvin kauppansa!
Myös Taisto antaa täyden tunnustuksen thaimaalaiselle Niilon jäätelöpalvelulle. Tänään sunnuntaina peliporukasta puuttuivat Mauri ja Tik. Kaikille muille jäätelö näytti maistuvan.

Jäätelöllä on pitkä historia: jo tuhansia vuosia sitten Kiinassa ja Välimeren maissa valmistettiin jäädytettyjä juomia, joista jäätelön sanotaan saaneen alkunsa.  Suomessa jäätelöön tutustuttiin venäläisten jäätelökauppiaiden myötä, ja jäätelöteollisuus sai maassamme alkunsa 1930-luvulla. Suomi on nykyään eurooppalaisen jäätelönkulutuksen kärkimaa: suomalaiset syövät jäätelöä vuodessa yli 13 litraa henkeä kohti ja jopa 97% suomalaisista kertoo pitävänsä jäätelöstä.
Valiojäätelö tuotteet tehdään Suomen Nestlé Oy:n Turengin tehtaalla. Jäätelötehdas on nykyään Pohjoismaiden suurin lajissaan, ja Turengissa panostetaankin pohjoismaiseen tuotantoon sekä tuotekehittelyyn. Valiojäätelö tuotteet on merkitty Avainlippu-tunnuksella  osoituksena siitä, että jäätelöt on valmistettu suomalaisella työvoimalla suomalaisista raaka-aineista suomalaisille kuluttajille.
Valiojäätelöiden tuotevalikoima on laaja. Siihen kuuluu tuutteja, puikkoja, pikareita, limonadijäitä, välipalajäätelöitä ja monipakkauksia sekä kotipakkauksia. Valikoimaan kuuluvat myös laadukkaat ja suositut irtojäätelöt sekä PEHMIS-pehmeäjäätelö.
Tunnettuja jäätelötuotemerkkejämme ovat esimerkiksi AINO, PINGVIINI, ESKIMO, CLASSIC, PUFFET ja uusimpana OMA. Valikoimaa täydentämässä on myös Nestlén kansainvälisiä jäätelötuotteita, kuten MÖVENPICK
Kari ja eskimo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti