THAIMAAN KUNINGASKUNTA

Sadepilvet olivat häipyneet yön aikana Mukhadanista Mekong-joen yli itään ja aamu valkeni kirkkaana. Niinpä pakkasimme vähäiset matkatavaramme pyöriemme perälaukkuihin ja suunnistimme kohti uusia seikkailuja - suunnaksi valitsimme lounaan ja Yasothon-nimisen kaupungin reilun sadan kilometrin päässä. Ajelimme iloisella mielellä hyvässä säässä Thaimaan kuningaskunnassa. Maa on pinta-alaltaan puolta suurenpi kuin Suomi ja asukkaita on 66 miljoonaa, joita 60 % työskentelee maatalouden piirissä.
Täällä Isanissa, Koillisthaimaassa, viljellään runsaasti riisiä,
saadaan jopa 3 satoa vuodessa
Täällä tosiaan on kuningas, itse asiassa hän on hallinnut maataan kauan, sillä hänet kruunattiin kuninkaaksi v. 1950. Kuningas on nimeltään Bhumbol Adulyade, hän onkin pisimpään maataan hallinnut elossa oleva monarkki maailmassa. Kuningas nauttii erittäin suurta arvovaltaa. Nimellisesti maassa pitää valtaa pääministeri ja kaksikamarinen parlamentti edustajainhuoneineen ja senaatteineen, mutta arvovallallaan kuningas on usein käyttänyt moraalista arvovaltaansa ratkaistessaan poliittisia kriisejä. Kuninkaan ja kuningashuoneen kuvia on ympäri maata, usein ne ovat varsin kookkaita ja näyttäviä ja kehystetty kultamaalilla. Kukaan ei arvostele kuningasta eikä häpäise hänen kuviaan, sillä siitä tulee vankilatuomio.
Minä ja kuningas Bhumpol
Kuninkaan terveys on viime aikoina huonontunut ja kansa pelkää hänen kuolemaansa. Myös länsimaalaiset täällä vakinaisesti asuvat turistit eli falangit pelkäävät tulevaisuutensa puolesta. Kaverini Mauri, joka asuu täällä vakinaisesti, kertoi saaneensa Suomen suurlähetystöltä kirjalliset ohjeet kuinka toimia, jos maa ajautuu kaaokseen. Mutta minä en Ekin kanssa kanna huolta huomisesta, me väännämme tupen nurin Honda-moottoripyörissämme ja annamme Thaimaan kuningaskunnan tuulien hyväillä miehekkäitä olemuksiamme ja kiidämme kohti uusia seikkailuja.
Tästä otuksesta voisi tehdä iltapalaa?
Paistettuna varmaan yhtä hyvää kuin Puulaveden neulamuikku?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti