THAIMAAN BATH

Tänään tiistaiaamuna huomasin, että rahani ovat taas lopussa! Asia ei ole aivan yksiselitteinen. Taskussani oli kyllä muutama kolikko bateja, Thaimaan rahaa. Mutta rahani olivat lopussa ainoastaan taskustani, tililläni Thaimaan K-pankissa eli Kasikorn-pankissa on kyllä rahaa tällä erää jotain 25000 batia. Suuntasin siis askeleeni tutulle vihreälle K-pankin automaatille ja nostin omalta tililtäni rahaa. Se on helppoa. Millainen summa tuo mainittu 25000 batia on? Se on noin 600 euroa. Kun tavallinen maatyöläinen saa palkkaa 150 batia päivässä, se vastaa noin puolen vuoden palkkatuloja. Mutta silloin on oltava joka päivä työssä, myös lauantait ja sunnuntait. Yleisiä vapaapäiviä ovat kuninkaan syntymäpäivät ja muutamat uskonnolliset juhlapäivät. Mutta silloinkaan ei tavallinen työläinen saa palkkaa.
Kaikissa thaimaan seteleissä on kunkun kuva. Tässä 100 batin seteli
Batin kurssi vaihtelee kuten valuuttakurssit yleensä. Viime keväänä euro sukelsi 20 % ja bati säilytti arvonsa. Viime talvena sain sadalla eurolla jopa 5000 batia, nyt vain 4000, harmi. Mutta eläminen on silti aika halpaa, jos ei etsi luksusta. Hotellista maksan 6-10 eur/yö, ateria vedellä alle euron, linja-automatka 10 tuntia 10 €, Toyota-lava-auto isolla kopilla (isot tilat viidelle) dieselkoneella 12-15000€. Mutta maataloutta ei ilmeisesti tueta kuten Suomessa ja maito maksaa 1,5 €/l ja juusto 10 €/kg muutamia esimerkkejä mainitakseni. Kävin pari tuntia sitten yksityisessä hammaslääkärissä paikkauttamassa hampaani ja lasku oli 15 euron luokkaa, kallis vai halpa, en osaa sanoa...
Paritalon suunnittelua mukdahanilaisen hotellimme edessä
Suunnittelin Ekin kanssa paritaloa Thaimaahan, sen hinta-arvio on noin 600 tuhatta batia. Taloon tulee tilaa kahteen tasoon molemmille noin 100 neliötä, ala-kertaan saunattilat, pukuhuone-kuntosali ja runsaasti varastotilaa autolle, moottoripyörille ja tuktukille. Pihalle tulee 20 metrin uima-allas ja grillikatos. Yläkertaan tulee molemmille olohuone, keittiö ja pari makuuhuonetta. Lisäksi taloon tulee suuri parveketila ja molemmille 2 wc:tä, ala- ja yläkertaan. Talo rakennetaan harkoista, auringonpuolelle tulee kaksinkertainen muuraus ilmarakoineen ja yläpohjaan 5 sentin styrox-eriste. Lattiamateriaalina käytämme thaimaalaiseen tapaan isoa laattaa. Taloon asennetaan varmuuden vuoksi elektroninen hälytyslaitteisto videokameroineen. Talon ympärille rakennetaan thaimaalaiseen tapaan muuri, joten kotimme on linnamme. Pihaan istutamme banaani-, sitruuna- ja muita hedelmäpuita ja -pensaita. Palkkaamme taloon puutarhurin, joka huolehtii myös uima-altaan puhtaanapidosta, kokin (tilapäinen) ja auton/tuktukinkuljettajan. Aiomme myös hankkia molemmille lentolaitteen, joka kiinnitetään selkään. Se on thaimaalainen keksintö ja tänään sitä esiteltiin aamutv:ssä. Sillä on kätevä piipahtaa ruuhka-aikaan kaupassa tai tehdä pikku kyläreissuja muiden suomalaisten eläkeläisten asunnoissa!
Tällaisella sivuvaunumopolla olisi kiva kuljettaa tiiliä paritaloon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti