Taskuvaras!

On epämiellyttävää joutua varkauden kohteeksi. Pitkäkyntiset ovat tulleet vuosien varrella tutuiksi, opiskeluaikaan minulta varastettiin kämppäni pihalta keltainen pikku-Fiat! Lentokonettani ei kukaan koskaan varastanut, vaikka se seisoi lukitsemattomana kentän laidalla pitkiä aikoja. Potkurista vaan käyntiin ja taivaalle! Lentokoneen radio sen sijaan varastettiin koneesta sen ollessa talvilevollaan Kuopion Kevytilmailijoiden lentokonehallissa Rautavaaran lentokeskuksessa.

Ensimmäistä kertaa elämässäni jouduin taskuvarkaan kohteeksi Bangkokissa Viktoria-monumentin välittömässä läheisyydessä viime viikon torstaina. Olin kävellyt matkatoverini  Jorman kanssa kaupungin päärautatieasemalta mainitulle monumentille halki katujen ja kujien, joista muutamat olivat vain 2 metriä leveitä. Tapasimme ystävällisiä hymyileviä ihmisiä ja parin kolmen tunnin päästä olimme perillä. Paikalla on ostoskeskus ja tienvarrella myyntikojuja ja tarjolla on kaikenlaista kamaa ja rihkamaa. Ostin kookospähkinän, maksoin tuhannella batilla ja työnsin saamani palautusrahat rahapussiini pankki- ym korttien joukkoon. Kun 10 minuutin päästä löysimme hotellin, ei pussia enää ollutkaan!TASKUVARAS!

Näin vältyt taskuvarkaalta:

  • Varo väentungoksia. Ole erityisen tarkkana raitiovaunuissa, nähtävyyksien luona, satamissa, toreilla, kaupoissa ja ravintoloissa.
  • Pidä aina laukkusi suljettuna.
  • Pidä rahat ja pankkikortit aina taskussa.
  • Varo valepoliiseja. Suomen poliisi esittäytyy aina tunnistettavasti eikä pyydä esimerkiksi lompakkoa nähtäväksi. Älä siis näytä lompakkoasi pyynnöstä kenellekään.
  • Korjauta housuntaskusi vetoketju! Minulla oli molemmat shortsintaskuni vetoketjut rikki.
Sahih Muslim 3189: "Allahin Sanansaattaja (rauha hänen kanssaan) katkaisi käden varkaalta, joka oli varastanut neljännesdinaarin tai enemmän." Muslimit ovat mielestäni liian ankaria varkaiden suhteen. Minusta omassa tapauksessani riittäisi pikkusormen katkaisu varoittavaksi esimerkiksi! 

Taskuvarkaat vaanivat taas Helsingissä

julkaistu 11.03. klo 13:05, päivitetty 11.03. klo 13:12
Varas vie lompakon laukusta
Avoimesta laukusta lompakko lähtee helposti varkaan matkaan.
Kuva: YLE / Mari Siltanen
Ulkomaalaiset taskuvarkaat ovat rantautuneet pääkaupunkiseudulle tavallista aiemmin. Helsingin poliisin mukaan vielä viitisen vuotta sitten taskuvarkaita saapui Helsinkiin vasta huhti-toukokuussa.
Rikoskomisario Juha Laaksosen mukaan nyt ilmiö on lähes ympärivuotinen.
Vuosittain kiinni jää kymmeniä ulkomaalaisia taskuvarkaita.
Poliisi neuvoo säilyttämään muun muassa lompakkoja povitaskuissa ja käsilaukuissa, jotka saa suljettua.
Myös ruuhkaisia paikkoja kannattaa vältellä.

Kuten oheinen lainaus osoittaa, löytyy niitä taskuvarkaita sieltä kotimaastakin. Valitettavaa vain on, että suomalaiset ovat kadottaneet tuon mainion ja helpon rahananhankkimiskeinon ja markkinat ovat lähes kokonaan ulkomaalaistaustaisten lähimmäistemme varassa.
 Uusi pankkikortti kädessä! Sain uuden pankkikortin kädenkäänteessä mentyäni Kasikornpankkiin tekemään ilmoitusta varastetusta kortistani. Uudesta kortista jouduin pulittamaan satasen. Hankin myös uuden lompakon, jonka kiinnitän teräslangalla alushousuihini. Luulen, että koko Thaimaasta ei tule löytymään niin taitavaa varastaa, joka veisi sekä uuden lompakkoni kortteineen rahoineen päivineen ja vanhat kalsarini huomaamattani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti