Thaimaalainen koira

Thaimaassa on koiria kuin Vilkkilässä kissoja! Suurin ero suomalaisiin koiriin on se, että koirat saavat olla vapaana. Emot opettavat pennuilleen liikennesäännöt ja koirat katsovat ensin oikealle, sitten vasemmalle ja vielä kerran oikealle ennen kuin ylittävät kadun tai maantien. Jos koira on ylittämässä tietä ja soitat äänitorvea, koira palaa kiltisti tien laitaan. Harvoin olen nähnyt täällä koiranraatoa tiellä. Kuvan kaksi koiraa olivat juuttuneet kummallisesti hännistään toisiinsa kiinni keskellä tietä Nang Rongissa!

Koirat ovat oppivaisia eläimiä ja itse kuningas on ollut suuri koirien ystävä. Päivisin koirat enimmäkseen makailevat kotiportilla tai tien laidassa, mutta öisin alkaa varsinainen koiranelämä. Silloin haetaan koirakaverit pihalle ja lähdetään koiraretkelle naapurireviirille. Siellä on vastaava koirajoukkio jo varustautunut vastaanottamaan tunkeilijat ja pian on koiratappelu valmis! Usein olen yöllä herännyt koiratappeluun ja mieleni olisi tehnyt mennä väliin pitkän koivuhalon kanssa ja antaa molemmille osapuolille isän kädestä. Mutta siinä olisi ollut vaara, että koirat olisivat liittoutuneet keskenään ja tyhmä falangi olisi joutunut hyökkäyksen kohteeksi. Aamulla sitten näkee tappeluissa haavoittuneita koiria, joilla on jalka tai joku muu paikka verillä ja musti on muutaman päivän poissa ryöstäjämuonavahvuudesta ja nuolee pihassaan haavojaan.
Kuvan Renttu-niminen koira asustelee Walking-streetillä ja on ottanut oppia paikan ihmisiltä. Kuka kertoisi Rentulle, että viinanjuonti ja tupakanpoltto ei ole sopivaa koiralle eikä ihmiselle!
 Suuret suomalaiset Mauri ja Jorma ovat koiraihmisiä, vaikkei Maurilla omaa koiraa olekaan. Hän vie kananluut ja muut sopivat koiranruuat pihan koirille. Mauri tuntee kaikki oman reviirinsä koirat ja palkitsee ne, kun koirat palaavat ryöstöretkiltään naapurireviiriltä. Jorman Lang-koiralle tehtiin kastraatio perinteiseen thaimaalaiseen tapaan kiristämällä naru pallien ympärille viikoksi ja sittenhän kulkuset putosivat pois pelistä ja koirasta tuli lauhkea kuin lammas. Kuvassa kaverukset eivät ajattele koiria vaan tulevaa sukellusretkeä Golan-saaren edustalle, missä kristallinkirkas merivesi houkuttaa tutkimaan ihmeellistä merenalaista maailmaa.
 Jorma ja palliton Lang, joka on yhtä lauhkea kuin isäntänsä nykyään. Thaimaalaiset koirat ovat viisaita, mutta ymmärtävät vain thai-kieltä. Jorma on yrittänyt opettaa Langille suomea toistaiseksi laihoin tuloksin.

2 kommenttia: